Smäll den

Pop kommer i olika former som ett enhörningshuvud , en uggla och bedragaren från Among Us

Pop it (från engelska pop it som en inbjudan att ”spricka något”) är en leksak gjord av silikon och innehåller halvklotformiga utbuktningar som enkelt kan vändas med händerna. Detta ger ett ljud som påminner om den spruckna bubblor i bubbel wrap . Den är avsedd att minska stressen och imitera känslan av förstörelse av bubbelplast, varigenom Pop kan användas flera gånger.

Silikonplattorna är vanligtvis färgade i olika färger och formas ofta till motiv. Under produktionen pressas silikonbitar till önskad form i uppvärmda formar.

Historia och skapelse

1975 uppfann Theo Coster och hans fru, Ora Coster, som introducerade en mängd olika spel, prototypen av Pop it, som skars i form av en triangel . Men länge var det ingen köpare som ville tillverka denna leksak. År 2009 köpte FoxMind idén och började tillverka leksaken för första gången. År 2019 tecknade FoxMind och dess affärspartner Buffalo Toys ett kontrakt med den amerikanska detaljhandelskedjan Target . Detta sätter namnet Pop it! fixade och krävde introduktion av andra liknande spel under namnet Go PoP! Namnet Pop it! blev senare en generisk term för alla finne spel. Som ett resultat blev leksaken känd genom sociala medier , vilket resulterade i många kopior. År 2021 blev Pop mycket populär genom webbvideoplattformen TikTok och blev en trendleksak. Pop it, som du kan spela ensam hemma, blev populärt i kölvattnet av COVID-19-pandemin och de tillhörande skyddsåtgärderna som karantän och lockdowns .

Lekstilar och imitatorer

Vanligtvis kan Pop spelas på egen hand, men det finns andra användningsområden för leksaken också. Så det finns möjlighet att spela ett strategispel för två . Varje spelare kan trycka på valfritt antal finnar i rad efter varandra. Den som trycker på den sista ratten på "spelplanen" har förlorat. Ishalvkulor kan också göras genom att hälla vatten i knapparna och frysa in det. Praliner kan också göras i vredets form. På grund av de möjliga hälsorisker som kan orsakas av silikon rekommenderas denna användning inte.

Det finns nu olika imitatorer av det ursprungliga spelet. Rattpaneler finns på mobiltelefonfodral eller i form av pussel .

Enkel grop

Enkel grop

The Simple Dimple (på engelska. Simple dimple för "simple dimple " även Simpl Dimpl ) är en underart av den pop. Den största skillnaden är storleken. Endast några få rattar är integrerade i Simple Dimple, som också är inramade i en hård plastram . Dessutom har rattarna en annan storlek än de på Pop it. Enkla gropar kan därför hittas som nyckelringar.

Användningsområden

Precis som andra fidgetleksaker bör Pop its ha en reglerande effekt på ADHD -patienters känslor. Men leksaken ska också vara till hjälp i vardagen: som en handflatterare ska den minska stressen, ge lugn och eliminera tristess. Negativa tankar och rädslor bör kunna döljas, eftersom uppmärksamheten dras till spelet.

Se även

 - samling av bilder, videor och ljudfiler

Individuella bevis

  1. Pop it Fidgets är årets sommartrend.
    Hämtad 4 september 2021
    .